Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5474
Dĺžka (km): 8,1 km
Prevýšenie: 230/70 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt

Charakteristika: Zelená cykloturistická trasa, ktorá spája cykloturistickú trasu okolo vodnej nádrže Nová Bystrica a obec Oravská Lesná. Vytvára tak možnosti tvorenia okruhov v spojení s ďalšími cykloturistickými trasami v regióne.

Popis: Zelené „C“ začína v lokalite bývalej obce Harvelka, ako možnosť odbočenia z modrej cykloturistickej trasy 2434 – Okolo VD Nová Bystrica. Trasa vedie rovinatým lesným terénom po spevnenej ceste až do obce Oravská Lesná, kde končí na križovatke cykloturistických trás. Trasa slúži ako prepojka medzi viacerými trasami a tak vytvára možnosť zokruhovania trás. Zaujímavosťou na trase je bývala obec Harvelka, po ktorej síce nič nezostalo, avšak jej prostredie je veľmi pekné a dnes sa tu pasú ovečky.

Približne v strede trasy stretneme novú vyhliadkovú vežu – protipožiarnu vežu Harvelka, z ktorej sa nám naskytá krásny výhľad na okolité prostredie.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.