Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8428
Dĺžka (km): 11,8 km
Prevýšenie: 600/400 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, lesná cesta, poľná cesta

Charakteristika: Miestna cykloturistická trasa prepájajúca krásne lokality nad Zázrivou. Zároveň dopĺňa sieť cykloturistických trás v oblasti a vytvára tak možnosť okruhovania trás.  

Trasa začína na konci obci Zázrivá na križovatke viacerých cyklotrás, vrátane Terchovsko – Oravskej cyklomagistrály (č. 038). Prvé kilometre vedú miernym stúpaním, ktorého sklon sa postupne zvyšuje. V lokalite Končitá sa k trase z ľavej strany pripája zelená cykloturistická trasa č. 5435 a spoločne stúpajú po kamenistej ceste až pod Havranský Vrch, kde zelená trasa znova odbáča doľava. Zároveň sa v tomto mieste cyklistom naskytujú krásne výhľady na celé okolie. Následne cyklistov čaká dlhší zjazd po lesnej ceste až k lokalite Veľká Havrania, kde sa na pár metrov znova stretáva s červenou magistrálou s ktorou idú chvíľku spoločne a následne žltá trasa odbáča doprava. Od odbočenia trasa pokračuje po starých lesných cestách až do lokality Starý Kvartel, kde končí. Ako inak znova na križovatke so červenou Terchovsko – Oravsko cyklomagistrálou.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.