Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8401
Dĺžka (km): 9,9 km
Prevýšenie: 818/0 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, lesná cesta, poľná cesta

Charakteristika:  Trasa vedie po poľných cestách peknou oravskou prírodou a ponúka veľmi pekné panoramatické výhľady na celé okolie.

Trasa začína v Dolnom Kubíne, v časti Medzihradné, na križovatke s modrou cykloturistickou trasou. Pokračuje severne po asfaltovej ceste, ktorá sa za obcou mení na spevnenú lesnú. Začína sa stúpanie až na lúčny hrebeň, ktorý nám poskytuje nádherné výhľady na okolité obce a doliny. Poľné cesty nás privedú až ku kaplnke sv. Vendelína. Odtiaľto pokračujeme poľnými a lesnými cestami do lokality Dielce, kde sa stretá viacero cykloturistických trás. Trasa ďalej vedie po spevnenej, neskôr poľnej ceste zvlneným terénom do lokality Malcovo. Tu trasa končí na križovatke s modrou cykloturistickou trasou.

 FOND MIKROPROJEKTOV




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.