Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5472
Dĺžka (km): 16,2 km
Prevýšenie: 440/555 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Zelená cykloturistická trasa tvoriaca spojovaciu trasu v regióne, ktorá dopĺňa sieť cykloturistických trás v oblasti Malej Fatry a Kysuckej Vrchoviny.

Popis: Trasa začína v obci Horný Vadičov na križovatke cykloturistických trás s modrou trasou č. 2405 – Žilina – Vadičov – Terchová v smere na lokalitu Galierovci, no už po 700 metroch odbáča doprava a po poľnej ceste stúpa nad obec. Trasa prechádza po pekných pasienkoch, lúkach, kde stretá žltú trasu 8488 – Gbeľany – Žiarce – Pod Hradiskom.

Následne klesá do obce Lysica, kde sa stretáva s ďalšou zelenou cykloturistickou trasou č. 5475 – Belá – Lysica – sedlo Žiarce – Kotrčiná Lúčka a chvíľu vedú spoločne cez obec. Následne popisovaná zelená trasa odbáča doľava a po asfaltovej ceste sa dostáva až do obce Stráža. Strážou prechádza spoločne s 038 – Terchovsko – Oravská cyklomagistrála. Za odbcou odbáča do Dolnej Tižiny, Za obcou nás čaká ešte posledné stúpanie do lokality Kút a následne zjazd do obce Krasňany, kde cykloturistická trasa končí na križovatke s už spomínanou Terchovsko – Oravskou cyklomagistrálou.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.