Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5436
Dĺžka (km): 18,2 km
Prevýšenie: 821/821 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Zelená cykloturistická trasa tvoriaca okruh krásnym prostredím NP Malá Fatra s peknými vyhľadovými miestami, prudkým stúpaniami a náročnými zjazdmi.
 

Trasa si popíšeme so začiatkom v obci Zázrivá, Petrová na križovatke cyklotrás. Trasa prechádza cez most ponad potok Zázrivka, po pár metroch odbáča doprava a pokračuje dolinou, ktorá mierne stúpa. Na konci obci, pri horárni sa asfaltový povrch mení na lesnú cestu po ktorej stúpa a v niektorých miestach sa vynárajú pekné výhľadové miesta. Po dosiahnutí najvyššieho miesta trasa znova klesá až k hlavnej ceste v lokalite Biela, cestu prekrižuje a pokračuje do rovnomenej obce po asfaltovej ceste. Hneď na začiatku obce trasa odbáča doprava a cyklistov čaká náročné stúpanie. Najprv po asfaltovej ceste, ktorá prechádza malebnými horskými usadlosťami. Pri posledných sa asfalt mení na lesnú cestu a ďalej stúpa až do sedla Príslop. Výstup stojí zato, keďže odmenou je nádherný výhľad na celé okolie. Zo sedla trasa pokračuje prudším klesaním po lesnej ceste, no po chvíli sa opäť dostáva na afaltovú cestu a po nej pokračuje naspať do Petrovej, kde okruh končí.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.