Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5134
Dĺžka (km): 11,1 km
Prevýšenie: 134/191 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt

Charakteristika: Zelená cykloturistická spojka, ktorá slúži ako odbočka z modrej trasy 2117 – Vieska nad Žitavou – Tlmače k Energolandu v Mochovciach.

Popis: Zelená cykloturistická značka začína v obci Nevidzany na križovatke s modrou trasou č. 2117. Trasa vedie centrom obce, v lokalite Viničky bočí a miernym stúpaním opúšťa obec do lesného prostredia. Stále však ide po dobrej asfaltovej ceste.

Po približne 3 km opúšťa les a vychádza na poliach už s výhľadom na Atómovú elektráreň Mochovce. V lokalite Dlžiny sa napája na miestnu asfaltovú komunikáciu, ktorá vedie priamo k Energolandu pri elektrárni, kde trasa končí.

Energoland v Mochovciach je zaujímavý projekt a expozícia, vďaka ktorej preskúmate celú evolúciu energie od veľkého tresku až po blízku budúcnosť. Zistíte, ako s energiou nakladal človek v minulosti a ako dnes. Vstup do expozície je zdarma.

Trasa je vhodná pre všetky typy bicyklov, nakoľko je vedená iba po asfaltových cestách. Svojím terénom a prevýšením ide o ľahkú trasu s označením REKREA.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.