Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2433
Dĺžka (km): 13,9 km
Prevýšenie: 655/292 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, lesná cesta

Charakteristika: Miestna cykloturistická horská trasa prechádzajúca lesmi nad Bytrickou dolinou s krásnymi výhľadmi na Kysuckú vrchovinu.

Popis: Trasa začína v obci Klubina, kúsok vľavo je pekná drevená zvonica s novodobým kostolom. Pokračuje po asfaltovej lesnej ceste až do záveru Klubinskej doliny k horárni Kľučka. Tu odbočí doprava na spevnenú lesnú cestu a začína prudšie stúpať. Vo viacerých serpentínach sa dostáva až do lokality Kýčera, ležiacej pod rovnomenným vrchom. V tomto úseku sú krásne výhľady na celé okolie, bohužiaľ najmä kvôli masívnemu odlesneniu v tejto lokalite. Následne už trasa pokračuje klesaním až do doliny Veľkého Potoka, kde prichádza na križovatku so zelenou cykloturistickou trasou č. 5451. Odtiaľto vedú obe trasy spolu miernym klesaním k starému mlynu do Novej Bystrice – časti Cadríkovci, kde končia.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.