Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2428
Dĺžka (km): 17 km
Prevýšenie: 677/497 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, poľná cesta, lesná cesta

Charakteristika: Miestna cykloturistická trasa prechádzajúca lesmi nad obcou Osčadnica. Ponúkajú sa z nej krásne výhľady na Veľkú Raču a okolité hory.

Popis: Trasa začína v obci Oščadnica na križovatke s Kysuckou cyklomagistrálou. Začiatok trasy vedie obcou po asfaltovej ceste až k horárni Tichá. Tu sa jej povrch zmení na spevnenú lesnú cestu a pomaly začína stúpať až pod hrebeň Veľkej Rače. Stúpanie cyklistov privedie až na najvyššie miesto na trase do lokality Magura. Z lesnej cesty sa na mnohých miestach naskytajú pekné výhľady. Z Magury už trasa takmer stále klesá, prechádza beskydskými lúkami a lesmi až do miestnej časti Oščadnice – Švancárovci. Tu končí, obdobne ako začína, na križovatke s Kysuckou cyklomagistrálou.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.