Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2426
Dĺžka (km): 45,7km
Prevýšenie: 1651/1099m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: EXPERT (ťažké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, poľná cesta, lesná cesta

Charakteristika: Náročná pekná cykloturistická trasa na Kysuciach, ktorá ja charakteristická svojim zvlneným profilom. Tvorí akúsi chrbtovú trasu v regióne na ktorú sa napájajú ďalšie trasy. Veľkou atraktivitou na tejto cykloturistickej trase sú vybudované rozhľadne. Je vhodná pre fyzicky a technicky zdatnejších cykloturistov a cyklistov.

Popis: Modrá cykloturistická trasa začína v obci Čadca a končí v lokalite Bútorky na križovatke cyklotrás. Na trase sa nachádza množstvo zaujímavostí, ako sú rozhľadne, sochy, kysucké chatky či kaplnky. Zážitková trasa vedie najmä cez poľné a lesné cesty a vedie po strmom teréne. Trasa vedie naprieč kysuckými lazmi, kde sa nachádzajú pekné drevené chatky domácich. Prvá rozhľadňa sa nachádza na Marťáckom kopci, je to Rozhľadňa Zákopčie. Pri rázcestníku Vrchrieka nad Petránkami sa nachádza zaujímavá socha Potvor. Odpočinúť sa dá na Jakubovskom vrchu, kde je vybudované posedenie s peknými výhľadmi na okolitú prírodu. V polovici trasy sa nachádza druhá – Mikovčáková rozhľadňa. Na 35km sa nachádza Reštaurácia Melocík, ktorá je otvorená celoročne. Tu si môžete spríjemniť cestu pri dobrom pivku a jedle. O 10km cesta končí v lokalite Bútorky.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.