Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2416
Dĺžka (km): 33,8 km
Prevýšenie: 174/327 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, lesná cesta

Charakteristika: Trasa vedie zväčša po poľných či lesných cestách plných zážitkových výhľadov a peknej oravskej prírody.

Popis: Trasa začína v obci Vyšný Kubín na križovatke cykloturistických trás na asfaltovej ceste. Pokračuje do rodiska Martina Kukučína – obce Jasenová. Tu si môžeme pozrieť pamätný dom slovenského spisovateľa. Po návšteve obce sa vydávame ďalej po prírodných spevnených cestách, stúpame do lokalít Na Doline a Štyri chotáre. Tu môžeme obdivovať krásnu oravskú prírodu vo viacerých výhľadoch. Zo Štyroch chotárov trasa klesá po poľných cestách cez obec Žaškov až k rieke Orava. Pri Žaškovskom moste trasa odbočí doprava na štrkovú cestu a popri rieke pokračuje na lávku v Istebnom. Prejde ponad rieku, križuje cestu I. triedy a pokračuje severne k drevenému kostolu s impozantnou zvonicou v Istebnom.

Po prehliadke areálu dreveného kostola sa lesnou cestou dostávame do krásnej prírody Národneho parku Malá Fatra. Kvalitné zvážnice nás prevedú pekným prostredím až do Zázrivej, kde sa trasa napojí sa hustú sieť cykloturistických trás Terchovej a Kysuckej Vrchoviny.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.