Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2411
Dĺžka (km): 34,8 km
Prevýšenie: 420/110 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, lesná cesta

Charakteristika: Trasa spája krásy slovenských a poľských prihraničných obcí, cyklistovi ponúka pekné výhľady na Tatry a Babiu Horu.

Popis: Trasa začína v obci Lokca pri autobusovej zastávke na ceste I/78 a pokračuje severovýchodne smerom k Námestovu. Hneď za Lokcou sa stretáva s Oravskou cyklomagistrálou, pred Oravskou Jasenicou sa stretáva so začiatkom Beskydskej cyklomagistrály. Pokračuje až k Oravskej priehrade, pred Námestovom pri čerpacej stanici odbočíme doľava na most ponad rameno vodnej nádrže Orava, prejdeme po ňom, na jeho konci odbočíme doprava. Tu sa napojíme znova na cestu I. triedy I/78. Tá nás prevedie cez obce Zubrohlava a Rabča. V centre Rabče pri kultúrnom dome trasa odbočí doprava a pomaly smeruje k poľským hraniciam. Míňame obec Rabčice a začneme stúpať pod Poprovku, kde prekračujeme hranicu. Po lesnej a neskôr poľnej ceste sa spustíme do rozsiahlej poľskej obce – Lipnica Wiełka. Trasa končí v centre tejto obce.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.