Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2409
Dĺžka (km): 18,5 km
Prevýšenie: 453/370 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, poľná cesta, lesná cesta

Charakteristika: Regionálna trasa, ktorá spája Žilinu s obcou Zbyňov a zároveň tvorí možnosti pre tvorbu množstvá okruhov v kombinácii s ďalšími cykloturistickými trasami.

Popis: Táto modrá trasa začína v Žiline, mestskej časti Bánová na križovatke so žltou cykloturistickou trasou č. 8402. Prechádza ulicami mesta, kde treba byť opatrný z dôvodu zvýšenej automobilovej premávky. Zo Žiliny trasa prechádza obcami Hôrky a Brezany a po rozbitej asfaltovej ceste prechádza až za obec Lietavu, kde sa stretá so zelenou cykloturistickou trasou č. 5405. Spoločne obe trasy pokračujú cez Babkov do dedinky Kňazovej Lehoty, kde sa rozdvojujú. Pod hradom Lietava modrá trasa odbáča doprava a prechádza na lesnú cestu a pomaličky stúpa, aby vzápätí opäť klesla do obce Zbyňov, kde trasa končí na križovatke s trasami č. 2440 Rajeckou dolinou na dvoch kolesách a 5404 – Predmier – Zbyňov. 




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.