Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2302
Dĺžka (km): 44,9 km
Prevýšenie: 368/362 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt

Charakteristika: Regionálna cykloturistická trasa spájajúca Kopaničiarsku a Malokarpatskú magistrálu. Je vhodná najmä pre cestné bicykle a prechádza pekným kopaničiarskym krajom.

Popis: Trasa začína v obci Hrachovište pri cykloodpočívadle a križovatke viacerých cykloturistických trás. Tabuľka nás smeruje na východ cez obec smerom na Krajné. V tomto úseku ideme aj spoločne so zeleným Bátoričkiným cyklo okruhom. Na začiatku obce Krajné sa zo zelenou lúčime a pokračujeme smerom na Podkylavu a Košariská. Za obcou nás už čaká typický kopaničiarsky zvlnený terén. Mierne stúpania striedajú mierne klesania a to až do obce Košariská, kde sa na malom námestíčku nachádza cykloturistická orientácia. Môžeme si tu spraviť krátku pauzu a využiť bohatú ponuku miestnych reštaurácii. Naozaj je z čoho vyberať. Trasa potom pokračuje po cyklochodníku mimo hlavnej cesty až do Brezovej pod Bradlom. Cestou si môžeme vychutnávať krásne výhľady na Bradlo a kraj pod ním. V Brezovej pod Bradlom prichádzame na križovatku cyklotrás a my pokračujeme smerom doľava tentoraz spoločne so žltou cykloturistickou trasou. Spoločne pokračujú až za Brezovú, kde sa na odpočívadle rozchádzajú. Modrá pokračuje ďalej smerom na Jablonicu. Prechádza obcami Hradište pod Vrátnom a Osuské až do obce Jablonica. Modrá trasa potom pokračuje ďalej smerom na Plavecký Peter, kde končí na červenej Malokarpatskej magistrále.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.