Deti obľubujú hru vonku a pohyb im je prirodzený. Každé dieťa, ktoré si sadne na bicykel a objaví čaro pohybu vlastnou silou, si ho zamiluje, i keď sú začiatky veľa krát ťažké a občas bolestivé. Radosť z pohybu a z objavovania prostredia okolo seba vo väčšine prípadov víťazí nad všetkými úskaliami.

Na to, aby si deti užili radosť z pohybu na bicykli netreba veľa. Chce to len vytvoriť podmienky a občas i správnu motiváciu.

Z týchto dôvodov „obsadili“ deti z miestnej základnej a materskej školy 4.10.2019 v poobedňajších hodinách areál futbalového ihriska TJ Slavoj Boleráz. Ako náradie si so sebou priniesli bicykle, odrážadlá a kolobežky. V rámci akcie s názvom „Bolerázske BICYGLO popoludnie“ si pre nich organizátori zo Slovenského cykloklubu Bicyglo Trnava pripravili štyri disciplíny. Tu si mohli overiť svoju kondíciu a zručnosť ovládania svojich dvojkolesových tátošov. Podujatie začalo disciplínou slalomom. V najpomalšej jazde si odskúšali, ako vedia na bicykloch udržať rovnováhu. V najrýchlejšej jazde to bolo zase o rýchlosti a technike otočky v polovici trati.

Poslednou disciplínou bolo cross country, kde si v trojčlenných skupinkách porovnali sily s kamarátmi pri jazde v teréne. Pre každého malého pretekára si organizátori vďaka podpore partnerov pripravili za úžasné výkony medailu, diplom a pár drobností na poučenie i potešenie.Počasie vyšlo na výbornú.

Do súťaží sa zapojilo 43 detí. Ďalšie s rodičmi vytvorili super atmosféru a všetkých povzbudzovali. Nasadenie detí a ich dobrá nálada nám bola najlepšou odmenou a peknou bodkou za pracovným týždňom. Touto cestou by som sa chcel poďakovať za organizáciu členom a sympatizantom klubu SCK Bicyglo Trnava, pani učiteľkám zo Základnej a materskej školy Boleráz. Nešlo by to bez podpory Nadácie Granvia, Slovenského cykloklubu a Obce Boleráz.


https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.