nove odpocivadlo 001Krajom a jeho piatimi historickými regiónmi vedie spolu 2 412 km cyklotrás, čo je presne štvrtina všetkých cyklochodníkov na území Slovenska. Toto sú prednosti, v ktorých vidí Žilinská župa stále veľký potenciál rozvoja cestovného ruchu, oddychu a športového vyžitia svojich obyvateľov. Keď už nebudete vládať a budete si chcieť vychutnať krásy prírody nášho kraja, zrelaxovať sa a osviežiť medzi zdolávaním cyklotrás, potom nové cykloturistické odpočívadlo na rozhraní Oravskej a Kysuckej cyklotrasy je na to ako stvorené.

Žilinský samosprávny kraj s podporou Nadačného fondu Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis realizuje od apríla projekt Revitalizácia cykloturistického odpočívadla. Projekt sa týka revitalizácie stretávania dvoch cyklistických trás – Oravskej s Kysuckou cyklomagistrálou v sedle Demänová medzi Kysucami a Oravou.
nove odpocivadlo 002

V minulosti na tomto mieste stálo cykloturistické odpočívadlo, ktoré sa však koncom roka 2012 zrútilo a nebolo obnovené. Cieľom projektu bola tak jeho obnova a osadenie nového imidžového cyklopoludníka v sedle Demänová, ktorý bude navigovať cykloturistov k zaujímavým miestam na oboch stranách cyklotrasy. Okrem toho sa cyklisti budú môcť tešiť aj z osadenia nového cyklosmerovníka v Oravskej Lesnej.

Prostriedky na revitalizáciu cykloturistického odpočívadla a osadenie nových cyklosmerovníkov pochádzajú z nadačného fondu Kia Motors Slovakia, ktoré spravuje Nadácia Pontis.

kia logonadacia pontisza kraj

 


https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.